Close
Construction Managers ▪ Design Builders

New Balance

Lawrence, MA


Occupied Mill Sprinkler System Replacement


Project Features
  • 500,000 sf (sprinkler); 20,000 sf (office)
  • Complete upgrade of existing sprinkler system, including installation of 11 miles of sprinkler pipe
  • Office fit-up of vacant space to create “swing space" for temporary employee relocation of 300 employees
  • Completed ahead of schedule – 3 year construction schedule was originally planned; work completed in 18 months
  • Performed in occupied, operational building
  • Completed in historic brick mill building
  • Located in congested, urban area of Lawrence, affording very limited exterior laydown area

JM Coull completely removed and replaced New Balance's outdated sprinkler system in this former mill building. The project was vital to ensuring the facility contained a fire suppression system that was up to code, particularly considering the building's historical nature. The company employs more than 300 individuals at its Lawrence location, which houses manufacturing, retail, and administrative operations.
Delivery Method:
Design-Build

Architect:
J. Ferrera Associates, Fitchburg, MA

Award Winner:
ABC MA Chapter Merit Award