Close
Construction Managers ▪ Design Builders

Northeastern University

Boston, MA


Hayden Hall 009 Classroom Renovation


Project Features
  • 4,300 sf total
  • New casework partition with equipment storage dividing two classrooms
  • “Idea paint" marker board paint on select surfaces
  • Updated finishes
  • Upgraded MEP systems, including light fixtures & ceiling-mounted overhead projectors
  • Glass storefronts in each classroom
  • Vibrant, modern color palette
  • Accelerated schedule on busy college campus
  • Difficult access to project space, requiring careful arrangement of deliveries

JM Coull renovated two classrooms in Hayden Hall 009, which involved demolition of flooring and abandoned utility piping, conduit, ductwork, and junction boxes. Existing equipment and furniture were also removed from the space. The space is used by students in Northeastern's computer engineering program, and provides a comprehensive setting for learning programming, operating systems, digital design, embedded systems, and networking.
Delivery Method:
Construction Management at Risk

Architect:
Linea 5, Boston, MA